DIA MUNDIAL DEL DIETISTA-NUTRICIONISTA

Avui és el Dia Mundial del Dietista-Nutricionista i el tema escollit són les llegums. Sabies que a l’antic testament, ja es feia referencia a les llegums com a aliment nutritiu?

“… el profeta Daniel (que era jueu), quan estava a la presó, va demanar que per menjar li servissin només llegums i aigua enlloc de carn i alcohol com a la resta….” (Antic Testament, llibre de Daniel, capítol 1, versicles 1 a 16)

Les llegums contenen vitamines del grup B, minerals tan importants com el ferro, el calci, magnesi, potassi o fòsfor, NO contenen colesterol i tampoc contenen gluten, cosa que les fa aptes per persones amb celiaquia.

Raons per consumir llegums:

  • Són font de proteïnes d’origen vegetal
  • Són econòmiques (1,69 euros per quilo)
  • Es poden conservar durant llargs períodes de temps sense que perdin les seves propietats
  • Són molt versàtils a la cuina, en guisats, amanides, germinades, en forma d’hamburguesa….
  • Són sostenibles, el seu cultiu fomenta l’agricultura sostenible i la protecció del sòl
  • El seu consum regular, a diari, ofereix beneficis per la salut. Es pot associar a una disminució del risc de malaltia isquèmica del cor
  • Pot ajudar al control de la hipertensió arterial, tant en hipertensos com en normotensos, així com a la disminució del colesterol LDL
  • Pot associar-se a una disminució del risc de patir càncer colorectal
  • Es pot traduir en una major pèrdua de pes quan s’inclouen en dietes d’aprimament
  • Pot ajudar al manteniment del pes corporal

I si t’agraden les llegums i no saps com introduir-les en el teu dia a dia, posa’t en contacte amb la teva dietista-nutricionista, que és la professional adequada en l’exercici de l’educació alimentària.

Betula Alba disposa de servei  de Nutrició. Demana per la nutricionista i estaré encantada de poder-te ajudar a millorar els teus hàbits d’alimentació.

 

Cristina Mir Balagueró

Nutricionista col. CAT000703