SAPS QUÈ VOL DIR… BETULA ALBA?

Molta gent ens pregunta …. perquè Betula Alba ?

Betula Alba significa bedoll blanc en llatí . Un dels arbres més característics de l’Europa septentrional , nord-occidental i central ; al nostre país podem trobar al Pirineu .

El seu tronc i les seves branques són blancs i poden créixer fins als 30 metres . El color de l’escorça varia amb l’edat de l’ arbre.

Però el més important és que es tracta d’un dels arbres amb més propietats terapèutiques , fins a tal punt que els antics nòrdics el consideraven un remei capaç de curar gairebé totes les malalties .

Els bedolls són molt lligats a les antigues tradicions europees. Se’ls coneixia com les ” dames del bosc ” i utilitzaven les branques petites com ” vareta per allunyar els mals esperits ” , tot i que actualment en molts països nòrdics els planten prop de les cases perquè diuen que els protegeix de les adversitats .

La veritat és que el bedoll ha estat un gran remei curatiu . Des de l’Edat Mitjana es valorava per les seves propietats diürètiques , per la seva capacitat d’eliminar les impureses del ronyó i per combatre algunes malalties de la pell .

El bedoll blanc és , per tant , un arbre que ens regala la natura per proporcionar solucions a les nostres malalties ; però que alhora , és un gran desconegut per a la majoria de la gent .

El Betula , neix de les arrels del centre i puja entre nosaltres fins a la segona planta de la nostra casa . El seu cor es troba enmig de tot l’edifici . Saps on trobar-lo?

Betula Alba , l’arbre que ens representa !